Протест на "жълтите жилетки"

16-11-2019           

Жълтите жилетки се готвят да отбележат годишнина от началото на протестите.

Традиционният ден за демонстрациите им е събота по улиците на Париж и на по-големите градове, се очакват хиляди демонстранти.

Мерките за сигурност във френската столица са засилени. Предполага се, че в шествията се ще се включат хора с крайно десни и ултра леви убеждения, възможно е да се стигне до размирици. От местната полиция и жандармерия уверяват, че са взети всички необходими мерки. Годишнината от началото на протестното движение, което настоява за икономическа справедливост във Франция е утре.

На 17 ноември миналата година в демонстрациите с искане за по-високи заплати и по-добър живот се включиха близо 300 000 души. Повечето носеха сигнално жълти жилетки, от където дойде и името им.

 „Това са движения, които бележат обществото - това не може да се отрече. Виждаме как призракът на жълтите жилетки преследва правителството - въпреки, че по улиците няма демонстранти - властта се страхува, че протестите ще се възобновят. Очевидно, е че това оставя дълбока следа.“, коментира Албер Ожиен, социолог и изследовател.


Анкета

Ще си купите ли елха за Коледа?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.