Прокуратурата се зае със случая с поставянето на стентове в Пловдив

02-12-2019           

Районната прокуратура в Пловдив проверява жалба на гражданин, който твърди, че в УМБАЛ "Пловдив" е направен опит да му поставят стент на сърцето, без да има нужда от него, съобщи Нова телевизия.

Според прокурора Атанас Илиев в жалбата пострадалото лице Динко Бобчев твърди, че е направил консултация с водещи специалисти в страната, които му казали, че няма необходимост от поставяне на стент.

Илиев обясни, че след като приключи предварителната проверка, прокуратурата ще излезе със становище по случая.

Полицията ще проверява и действията на ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ "Пловдив" доц. д-р Иван Мануков.

По думите на специалисти поставянето на стент в сърцето на здрав човек сериозно уврежда неговото здраве. По този начин се източвала и Здравната каса, която плаща по 5000 лева на пациент за тази процедура.

Припомняме, че в края на септември, със заповед на изпълнителния директор на "МБАЛ Пазарджик" АД д-р Васил Вълчев бе отстранен кардиологът д-р Петър Лазов до приключването на проверките на всички контролни органи във връзка с твърденията, че е поставял стентове на здрави пациенти.

В позицията си до медиите лекарят отрече да е операрирал здрави хора.

След това БЛС сезира Етичната комисия по случая с пазарджишкия кардиолог.


Анкета

Трябва ли да се удължи извънредното положение?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.