През този стадион минава влак (ВИДЕО)

11-07-2019           

Обичате ли да наблюдавате на живо играта на любимите си спортни отбори или състезатели?

Стадионът няма нищо общо с преживяването пред телевизора - шумът, тълпата, играта, всичко това допринася за тръпката.

Затова си представете колко вълнуващо трябва да е преживяването на зрителите, които гледат играта на TJ Tatran Čierny Balog срещу гостуващи отбори, когато тя е прекъсвана от стар влак, който се движи из стадиона между трибуните и терена.

Този общински стадион в Черни Балог в Словакия е единственият в света, през който преминават истински железопътни релси, посочва Amusing Planet.

Черни Балог е голяма община - конгломерат от тринадесет села, който е един от центровете на антинацисткото Словашко национално въстание по време на Втората световна война.

Историческата теснолинейка е построена в началото на 1900-те години, първоначално за транспортиране на дървесина между Черни Балог и Хронек.

По-късно тя е разширена, а до средата на 20-и век железопътната линия е с обща дължина от близо 132 000 километра и е най-голямата железопътна мрежа в Чехословакия.

Когато е построена през 1914 г., на мястото на днешния стадион няма футболно игрище. То е изградено по-късно, когато селището се разраства.

През 1982 г. железопътният транспорт престава да функционира, но десет години по-късно започва да работи отново като туристическа железопътна железница.

Днес тя се простира на 17 километра.

Футболният стадион принадлежи на местния клуб TJ Tatran Čierny Balog. Той е малък, само с две трибуни от едната страна. Релсите минават директно пред тях./profit.bg


Анкета

Коя е причината за тежките катастрофи у нас?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.