Поверия и ритуали в нощта и деня на Свети Валентин

13-02-2018           

Нощта преди Свети Валентин, а и самият ден е много подходящ за гадания за любов и бъдещи отношения. Счита се, че всички любовни гадания в този празничен ден се сбъдват.

Гадание на сън

В нощта на 13 срещу 14 февруари е нужно да оставите под вашата възглавница свои пръстен или любимо украшение. Преди да заспите кажете:

Свети Валентин аз съм сама и той е сам. Моето желание е да ми покажеш как да го намеря.

Обезателно се постарайте да запомните своя сън . Той със сигурност ще ви даде нужният ви отговор.

Гадания за бъдеш мъж

Предсказанието се осъществява по птиците които ще видите през този ден. Излезте на улицата или гледайте през прозореца и чакайте да се появи първата птица, която ще ви предскаже какво ще бъде семейното ви бъдеще.

Ако видите гълъб - мъжът ви ще има добро сърце и ще ви бъде верен

Ако видите врана - то бъдещият ви партньор ще има сложен характер

Ако видите врабче - то мъжът до вас ще бъде добър и ще ви направи щастливи, но няма да е богат

Ако видите сврака - то партньора ви ще ви обича силно и ще ви прави големи подаръци.

Ако видите червенушка ще живеете с много романтичен мъж , но за съжаление той ще и доста лекомислен.

Ако пред очите ви попадни щиглец то вашият бъдеш съпруг със сигурност ще е милионер.

Ако наоколо прелитне червеношийка, бъдещият ви съпруг ще бъде моряк или полицай.

На Деня на Св. Валентин внимавайте чие име ще чуете по радиото, по телевизията  или ще прочетете във вестника, защото ще се ожените за човек със същото име.

Гадания за бъдещи взаимоотношения

За да узнаете как ще се развиват отношенията между вас и любимият човек. Вземете две орехови черупки, две малки свещи и съд с вода. Поставете свещите в черупките, запалете ги и ги сложете във водата. Едната свещ ще символизира вас а другата вашият партньор.

Ако свещите плуват спокойно и не се пресичат, то вашият семеен живот ще бъде дълъг и щастлив.

Ако свещите ту се събират ти отдалечават, това предсказва за постоянни срещи и раздели, което означава нетрайни отношения.

Ако една от свещите изгасне или се обърне това означава скорошна раздяла или неподходящ партньор.

Подаръци за Св. Валентин

Ако получите като подарък ключ или ако символиката на ключа присъства по някакъв начин, това е подкана да го използвате за сърцето на подаряващия, защото то е ваше!

Червените рози означават, че любимият ви ви обича, жълтите – че ви ревнува. Не е добре да се подаряват кактуси, защото ще донесат кавги. Същевременно според фъншуй кактусът предпазва от зли сили и има много силни защитни свойства, така че ако получите кактус, не го приемайте откъм лошата страна.

В случай, че ви подарят бельо или някаква дреха, ако искате да се омъжите за този човек, задължително трябва да я запазите. Това датира от времето, когато богати ухажори са подарявали на избраниците си дрехи. Ако девойката не е искала да се омъжи за този човек, тя връщала подаръците. 

Храната в деня на Св. Валентин

Ако ядете макарони, гледайте да са по-дълги, защото това ще ви осигури дълъг живот. Зелето символизира добър късмет, нарът – изобилие и плодовитост, рибата – движение, шоколадът – романтика, портокалът – щастие и изобилие.


Анкета

Подкрепяте ли задължителния характер на ваксинациите в България?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.