Пациенти: Всекидневие е родителите на деца да се молят на лекарите за преглед

19-11-2019           

Това, което се случва в болниците ни е системен проблем. Всекидневие е родителите на деца да се молят на лекарите за преглед. Грубо е отношение към родители, които са болни, а още повече щом се касае за деца с увреждания. Това каза Пенка Георгиева от "Заедно с теб  в ефира на БТВ.
Всичко това е неприемливо и някой трябва да поеме отговорност. Управителите на тези три лечебни заведения дължат отговори. Това не бива да се случва. Случаят предизвиква притесненията на всички родители, заяви председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването Стойчо Кацаров по повод трагичния случай с починало малко дете в София.
Не може така да си вдигнеш носа, щом има починало дете. Трябва да има малко повече смирение. Лекарите в България загубиха своята човечност и милосърдие, голяма част от тях се превърнаха в търговци, възмути се Георгиева от позицията на лекарката, която е върнала детето.
Лимитите на болниците имат ли отношение към това, което се случи?, попита д-р Кацаров, адресирайки въпроса си към здравния министър.
„Очаквам да има наказани след този случай“, коментира д-р Кацаров.
Георгиева обаче е песимист относно поемането на отговорност по този случай.


Анкета

Ще си купите ли елха за Коледа?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.