Отмениха делото срещу българина, който ритна жена в метрото в Берлин

16-06-2017           

Процесът срещу Светослав Стойков, който ритна жена без причина в метрото в Берлин миналата година, е отменен. Това реши съдът днес преди обяд, след като уважи оплакването на адвокатите на Стойков срещу една от съдебните заседателки. 
Делото започна едва вчера и се очакваше да има присъда на 6 юли. Адвокатите на подсъдимия обаче протестираха срещу една от съдебните заседателки, като я обвиниха в расизъм и липса на обективност. Те прочетоха нейни писма до вестници от 2010 г., в които тя критикува и обижда младежите с чуждестранен произход. Адвокатката на Стойков отказа да се даде старт на делото, преди съдът да реши дали заседателката може да дава мнение. 
Днес друг съдебен състав прие обвинението за основателно и отмени процеса. Съдебната заседателка е отзована. След като се намери нов член на журито, съдът има две седмици да го одобри. Ново дело е насрочено за 26 юни. Тогава евентуално ще бъде прочетен и обвинителният акт срещу Стойков. Той е съден за нанасяне на опасна телесна повреда, както и за два случая на ексхибиционизъм.

 

Христо16.06.2017 г., 19:06 ч.

Бай-манго царува

Анкета

Одобряване ли акцията в Слънчев бряг срещу шума?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.