Опасни блокове в "Столипиново", в канализацията зеле и дори кокошки

10-01-2020           

Експерти проверяват и ще решат дали са годни за обитаване 10 блока в пловдивския квартал "Столипиново". Проблемите с тях са от години. Те са наводнени, а проверяващите са се натъкнали на изхвърлени възглавници, глави зеле, дори кокошки, изхвърлени в тръбите, съобщи bTV.
Канализацията в тези блокове е за спешен ремонт, а питейна вода тече по улиците на квартала. 
Проблемът е, че са пълни избените помещения.
 "Водомерните възли на блоковете са под вода и не можем да ги отчетем, затова не можем да кажем точно колко вода се губи. Вътрешните водомерни възли работят, но това не е гаранция. Като цяло загубите в града се около 60%, тук са малко повече", каза главният инженер на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов.
 "Трябва избените помещения да се отводнят, за да се осигури достъп до основите и да се направи становище. От ВиК оператора поемат ангажимент през 2020 г. да се сменят каналните отклонения до блока, защото те са запушени", каза от своя страна областният управител на Пловдив Дани Каназирева.
90% от сградите в „Столипиново“ са собственост на Община Пловдив. Каназирева допълни, че предстои да се премахнат незаконните постройки в района, за да може ВиК дружеството да извърши подмяната на тръбите.
Според Гълъбов е изключително опасно да се живее в тези сгради, както от здравословна гледна точка, така и от конструктивна. Според него проблемите са възникнали заради лошо стопанисване на жилищата.


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.