Ново фалшиво изследване на "Маркет линкс"

10-12-2019           

Прогнозата на "Маркет линкс" за местните избори доказва "професиализма" на социолозите


Ново фалшиво изследване пусна днес агенцията, която се свързва с бившата шефка на кабинета на Борисов, Румяна Бъчварова. Този път е в полза на Слави Трифонов и нерегистрираната му партия "Няма такава държава". Обикновено проучванията на "Маркет линкс" са в полза на политическия проект на Иво Прокопиев, "Демократична България". А на последните кметски избори те работеха и за Мая Манолова и нейните протестъри. Настоящето проучване е платено разбира се от БТВ, чиято обичайна политика съвпада с интересите на Кръга Капитал.

Данните от днешното проучване предвиждат:

Електоралните нагласи на българите показват, че ГЕРБ е първа политическа сила с не твърде висока преднина от 2% пред БСП. За партията на Бойко Борисов биха гласували 18.2%, а за социалистите – 16.1 на сто.
На трето място със 7.8% е партията на телевизионния водещ Слави Трифонов "Няма такава държава", чиято регистрация беше отказана от съда през миналата седмица. Ако политическата сила се яви на вот днес, тя има потенциал да бъде с трета по големина парламентарна група. Следват ДПС (7.3%), "Демократична България" (4.9%), и "Обединени патриоти" (4.3%). "Воля" изглеждат с малък шанс да бъдат самостоятелна парламентарно представена партия.

Абсолютно нереален е резултатът за Демократична България. Противно на всички социолози, които прогнозират 2-2,5 % електорална тежест от гласуващите, за партията на Христо Иванов и Атанас Атанасов от "Маркет Линкс" дават двойно. Дори ги поставят пред „Обединените патриоти“.

Това проучване не е случайно. То е двупластово. От една страна на никого не е тайна, че Бъчварова е тясно свързана с кръга „Капитал“ на подсъдимия за данъчни измами Иво Прокопиев. Даже и дъщеря ѝ Лора Филева и зет ѝ Росен Босев работят под началството на Галя Прокопиева. Упорито се твърди, че през 2009 г. разградският бизнесмен лично е предложил Бъчварова на Борисов за шеф на кабинета му. Тя заедно с Иван Кръстев, продължава да е връзката между управляващите и групата около обвиненият олигарх. Че има такива контакти е повече от ясно, след като Прокопиев, въпреки всичките си дела още е на свобода.

 

 

 


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.