Най-добрите сокове за засилване на имунитета

26-03-2020           

Много хора се разболяват в студения сезон. Често това се дължи на отслабен имунитет и липса на витамини.

А в ситуацията на пандемия от новия коронавирус COVID-19 е от изключителна важност да поддържаме тялото си със силен имунитет.

Ето защо ви предлагаме да се запознаете с 6-те най-добри сока за облекчаване на симптомите на обикновената настинка, препоръчани от египетски лекари.

Единият вариант е да се комбинира портокалова напитка с джинджифил. Специалистите отбелязват, че джинджифилът е един от важните компоненти, които работят за укрепване на имунната система, а когато се добави към портокалов сок, богат на витамин С, той се превръща в активен борец със симптомите на настинки, който служи и като превантивна мярка.

Смес от различни плодови напитки с мед също ще помогне за укрепване на защитните сили на организма. Както и сок от нар в комбинация с тропическата ябълка, също ще помогне за укрепване на защитните сили на организма.

Смята се, че псилиумът (индийски живовляк) е полезен и за щитовидната жлеза, храносмилателната система, като влияе благотворно и на кожата, зрението и състоянието на устната кухина. В азиатската медицина се използва за лечение на пневмония и бронхит.

В същия списък с най-добри препоръки за борба с настинки, са сок от ананас с добавяне на резен цитрус и мента, които заедно ще осигурят мощна защита на тялото.

Пресният изцеден лимон се справя със задачата не по-лошо, към която можете да добавите и пикантно растение, което ще даде на организма мощна доза естествен антибиотик, което е важно при лечението на настинки, обясниха лекарите./zdrave.to


Анкета

Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.