Дете пострада в аквапарк край Равда

11-07-2018           

9-годишно момиченце от Русия пострада тежко при инцидент в аквапарк край Равда. Сигналът е подаден около 16:00ч. на 10 юли, съобщава Дарик радио. Инцидентът станал докато малката Елизабет се спускала от 20-метрова водна пързалка. Пострадалото момиченце е било заедно с група от осем деца и възпитател.
Детето е прието в Университетската многопрофилна болница в Бургас с наранявания в областта на гениталиите и кръвоизлив. Към този момент състоянието му е стабилно. От лечебното заведение отказват повече подробности. 20-метровото съоръжение, на което е станал инцидентът, за кратко е било затворен. От аквапарка твърдят, че нямат данни за техническа неизправност на съоръжението. Въпреки това са въвели ограничение за използване на пързалката от лица под 18 години. Започнала е прокурорска проверка. До този момент обвинение не е повдигнато.
„Пързалката в аквапарка е една. Назначена е съдебно-техническа експертиза. Прави се оглед на място. Тази пързалка е висока 20 – 22 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна“, каза пред Дарик председателят на Районна прокуратура в Несебър Радост Бошнакова. По думите ѝ, предстои да се провери спазени ли са всички инструкции за използването на съоръжението, което е единственото подобно в аквапарка. „Аз се страхувам, не знам как децата се качват там. Говорим за голяма височина. Искам да знам дали някой от отговорните там съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката“, допълни Бошнакова.

 


Анкета

Подкрепяте ли задължителния характер на ваксинациите в България?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.