Микробус с ученици катастрофира на пътя София-Варна

16-04-2018           

Бус с 12 момичета от шуменския женски футболен тим се обърна на пътя София-Варна. Инцидентът е станал около 20 ч., снощи, край Лясковец.

Лек автомобил, управляван от 19-годишен шофьор, движещ се в посока от Варна към Велико Търново, извършва изпреварване. При маневрата 19-годишният водач навлиза в лента за насрещно движение, губи контрол над управлението на автомобила и се блъска странично в движещия се към Шумен бус.

Микробусът се преобръща извън пътното платно. Возещите се в автобуса дванадесет момичета от шуменския женски футболен тим „Олимпик” са с леки охлузни рани, които след преглед в Спешна помощ – Горна Оряховица са освободени за домашно лечение без опасност за живота.

Произшествието е обработено по административен път.

"Но тук, на района на Спешна помощ са обслужени шест. Другите шест не са имали нужда от медицинска помощ, които са рана на главата, охлузване по гърба, контузия на тялото. Едно дете е с луксация на глезенна става. Добро общо състояние, оказана им е първа помощ, след което са освободени за домашно лечение", заяви медик от Спешна помощ - Горна Оряховица.


Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.