Мика Зайкова: Работиш и си на прага на бедността

13-08-2019           

Издръжката на живот у нас продължава да расте. Това показват последните данни на КНСБ. Според профсъюзите 2448 лева е издръжката на живот за семейство с двама възрастни, а увеличението е 87 лева.

Ако някой твърди, че работещия беден трябва да получава доход някъде под или малко, около прага на бедност - това е цинизъм. Това е така, защото работещия беден работи 8 часа. Да, става дума за нискоквалифициран труд, но с тези пари той трябва да издържа себе си и с помощта да речем на съпругата си, да издържа семейството си. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" финансовият експерт Мика Зайкова. Това означава, че работещ беден е този, който сумарно получава пари по-малко от необходимата издръжка, добави тя.

Доста надценена е цифрата за около 800 хиляди работещи бедни у нас, това е поне според общо приетата статистика, ако оставим всичко друго настрана. Има едно единствено понятие, една единствена линия на бедност, която е адекватна и прилага консистентна методология и това е тази, която прилага Евростат. Според изследването на доходите и условията на живот от НСИ, работещите бедни са около 10 процента от всички работещи или 305-307 хиляди души. Това каза от своя страна Адриан Николов от Института за пазарна икономика.

Вальо 13.08.2019 г., 15:29 ч.

Какви работещи бедни, елате в Ловеч да видите какво е работещи буквално просяци, дотам ни докараха, да получаваш половин заплата и то не за месец, а за 40 дни, а и не е сигурно, че ще получиш това подаяние. Единственото право е което имаш е да напуснеш, само че работа в Ловеч може да видиш през крив макарон. Питам се къде е Инспекция

Анкета

За кого ще гласувате на изборите за кмет на София?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.