Масово завръщане на българи от чужбина в Пазарджик

19-03-2020           

В Пазарджик се забелязва масово завръщане на българи от чужбина.

Общинският съветник Атанас Шопов алармира, че по-голямата част от тях са жители на ромския квартал „Изток“, работили основно във Франция, Германия и Испания.

"Не трябва да внасяме паника в цялата ситуация, но РЗИ трябва да отговорят на въпроса, дали контролират този процес“, апелира той.

Директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова заяви, че към днешна дата в РЗИ-Пазарджик са постъпили картите на 334 човека, които са се завърнали на територията на област Пазарджик.

"Тези хора се обработват, които имат общопрактикуващи лекари се насочват към тях чрез телефонни обаждания, а които нямат се приемат от инспекторите на здравната инспекция". Говорителят на полицията Мирослав Стоянов: "Момчетата работят на пълен обем. За нарушаване на карантината, всеки един от тях ще се докладва на прокуратурата", каза тя.

Полицията ще разчита и на сигнали от медиаторите и граждани. Проблем със спазването на карантината в ромските махали има и в Нова Загора, Казанлък и Сливен, стана ясно на редовния брифинг тази сутрин на националния оперативен щаб.

loading...

Анкета

Трябва ли да се удължи извънредното положение?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.