Мъск: Изкуственият интелект е по-страшен от Северна Корея

12-08-2017           

Изпълнителният директор на Tesla и Space X Илън Мъск за пореден път заяви, че изкуственият интелект представлява заплаха за човечеството, предава Fortune. 
„Ако не се притеснявате за изкуствения интелект и безопасността, трябва да започнете. Много по-голям риск от Северна Корея“, написа в Twitter Илън Мъск.
В публикацията му се вижда и снимка, на която пише „накрая машините ще победят“. Мъск предупреди, че изкуственият интелект трябва да бъде регулиран по същия начин, по който всяко нещо, което може да представлява заплаха за обществото. 
Това не е първият път, в който той говори за потенциалните опасности от изкуствения интелект. Миналият месец заяви, че изкуственият интелект представлява „фундаментален екзистенциален риск за човешката цивилизация“, което принуди основателя на Facebook Марк Зукърбърг да изрази несъгласието си с това.
Основателят на Microsoft Бил Гейтс, както и световноизвестният учен Стивън Хокинг също предупреждават, че изкуственият интелект може да представлява голяма опасност за човечеството.

 


Анкета

Кой подкрепяте във войната между президент и премиер?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.