Марешки: „Воля” не е срещу ЕС,а срещу това, че някой покани мигрантите

13-09-2018           

Веселин Марешки определи подаването на оставки от тримата министри като достойно поведение

„Воля” не е срещу ЕС, а срещу това, че някои покани мигрантите, съсипва демократична Европа и ние всички трябва да страдаме, заяви Веселин Марешки в предаването „Лице в лице”.

По-рано през деня стана ясно, че заместник-председателят на Народното събрание е призовал премиера Бойко Борисов при обсъждането на санкциите срещу Унгария в Съвета на Европейския съюз, да гласува против.

Лидерът на  е изпратил писмо за подкрепа до премиера на Унгария Виктор Орбан по повод задействаната процедура за отнемане гласа на страната му в Съвета на ЕС.

„Вместо да се грижим за благосъстоянието на български народ, ние трябва да се грижим за мигрантите, при положение че ние не сме подклаждали войни или други действия, от които са тръгнали да бягат хората. Решението не е да ги каним тука, не трябва да ги оставим да бъдат избивани, но не е това решението – да ги поканим да изразходват ресурсите, които са за нашите европейски граждани. Срещу тази Европа, срещу която се е надигнала огромна вълна, е и „Воля”, поясни Веселин Марешки.

Брутално засипване с обиди – това видяхме днес в Народното събрание. Точно това показва, че българите имат нужда от честни и почтени хора в парламента", коментира Веселин Марешки по повод ситуацията в парламента през деня. Депутатите не успяха да гласуват министерските оставки на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, защото в деловодството на НС не е внесен указ на президента Румен Радев, с който освобождава Младен Маринов като главен секретар на МВР.

„Това е едно достойно поведение на тези трима човека, които нямат пряка вина за случилото се, но поемат политическа отговорност – така той коментира оставките на тримата министри след трагичната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души.


Анкета

Адекватни ли са мерките срещу коронавируса у нас


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.