Корнелия Нинова: Коя е Деси Радева, че да коментирам думите й?

19-04-2019           

Кадър ЕвроДикоф - Евроком 

"Публично се наложи, че имаме спор със Сергей Станишев. За мен са важни концептуалните ни различия за политика. Сергей промени пътя на автентичната левица -  дори той призна грешката, че са работили за монополи, тръгнаха към глобализма". Това каза в предаването ЕвроДикоф по Евроком лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар за евролистата на социалистите

„Аз искам връщане към автентична лява политика и консервативната лява политика, изтъкна Нинова. "Това е консервативно ляво срещу глобалистко ляво. Втората разлика е борбата срещу статуквото. Искаме да променим статуквото първо вътре после в държавата. Третото, по което се различаваме е задкулисието – никакви договорки с ГЕРБ, никакви догооврки с ДПС, с олгираси. Този човек предложи Делян Пеевски", припомни Нинова.

Тя призна, че Станишев е втори по номинации от партийните организации. На въпроса дали не е било логично при това положение Станишев да бъде на второ място Нинова отговори, че смята, че не е трябвало да бъде в листата заради противоречията в политиките. "Борим се с Истанбулската конвенция, а той е символ на тази политика. Ето сега националния съвет преподреди листата и всеки може да гласува както иска", посочи лидерът на БСП.

На въпрос как Иво Христов попадна в листата на БСП Нинова каза, че номинациите на организациите за началника на кабинета на Румен Радев са били ясни. Тя отказа да коментира отношенията си с президента Румен Радев, но съобщи, че той е бил уведомен за това. "Говорим си с президента Радев", каза Нинова.

Причината Иво Христов да бъде в листата е заради общите политики, които споделяме във "Визия за Европа" и "Визия за България". Имаме общи идеи за бъдещето на Европа и това е основа за съвместна работа, каза Нинова. "Коя е Деси Радева, че да коментирам думите й", попита Нинова в отговор на въпрос как ще коментира поста на съпругата на президента за предателите пуснат в социалната мрежа. "Тя не е институционална, тя е съпруга на Румен Радев, това са лични отношения, не мога да коментирам Фейсбук", отсече Нинова. /izbori.bg


Анкета

Кого предпочитате за кмет на София?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.