"Демонична България" поиска да се разрушава

21-11-2019           

Новозбраният кмет на Лозенец Константин Павлов иска да се събори законна сграда. Кметът смята, че неговите искания са по-важни от закона, тъй като иска да предприеме действия в противовес с решението на българския съд.

Административния съд в София вече се произнесе за законността на "Златен век".

Cъc cвoe peшeниe 30 юли 2019 съдът пoтвъpди вaлиднocттa нa paзpeшeниeтo зa cтpoeж нa мнoгoфyнĸциoнaлнaтa cгpaдa „Злaтeн вeĸ“ и oтмeни зaпoвeдтa нa ДHCK зa cпиpaнeтo нa cтpoeжa.

В решението е записано, че поправката в ЗУТ от 2017 г., с която срокът на разрешителни за строежи като "Златен век" се удължи от 5 на 10 години, "следва да се прилага за всички правоотношения, които не са приключили към датата на влизането ѝ в сила, респ. към всички разрешения за строеж, чиито срок не е изтекъл към тази дата". Към делото са приложени и "становища от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството, адресирани включително и до началника на ДНСК относно тълкуването и прилагането" на променения текст от ЗУТ. "Тези становища напълно се споделят от настоящия съдебен състав", пише в решението.

Видни юристи като проф. Огнян Герджиков, проф. Дончо Хрусанов и други, нееднократно се произнесоха по казуса и потвърдиха законноста на строежа в контекста на поправките на член 153 на ЗУТ, които засягат два ключови обекта в София - Ай Тауър и Златен век.

Но въпреки това кметът на Лозенец явно иска да е феодал, да не се съобразява със закона и да руши това, което на него не му харесва.

А какво би станало, ако строителят реши да направи същото и поиска отстраняване на кмета, без да се съобразява със закона?

Странно е, че кметът на Лозенец - Константин Павлов, е представител на "Демократична България", но действа като представител на "Недемократична България"!

Дали да очакваме  Павлов като член на градската администрация и гражданин да внесе искане в НС да се промени Закона за устройство на територията така, че да му разреши да събаря законно построени сгради? Това, обаче, ще засегне всички, които се строят в момента в България, тъй като поправката в ЗУТ касае всички тях, а не само Златен век и Ай Тауър!

Не трябва да се връщаме в епохата на феодализма, нито към завладяващото следизбоно чувство на "бащинията", както го наричаме по български.


Анкета

Ще си купите ли елха за Коледа?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.