КАРЛОС КОНТРЕРА, ВМРО: ЗА НАС ВИТОША Е КАУЗА

08-10-2019           

Кандидатът за общински съветник от ВМРО Карлос Контрера настоява общината да осигури нормален  достъп на столичани до Витоша, като за това е крайно време да се положат усилия.
„Планината е затворена! Достъпът до нея е изключително труден. Ако не разполагате с личен автомобил или не успеете да се качите на един от малкото автобуси – реално не може да стигнете до Витоша, освен ако не сте добре трениран турист. За мен и ВМРО е важно да се възстанови Княжевският лифт, който е унищожен – всички опити той да бъде възстановен срещат отпор от т.нар. “зелени” организации, които блокират процеса, каза той пред национална телевизия “България 24”. 
“За четири години се опитах да убедя и кметът, и колегите съветници от ГЕРБ, че трябва да поискаме официално преразглеждане и актуализиране на плана за Витоша, за да възстановим лифтовете. Княжеският лифт може да бъде възстановен, а на по-късен етап и удължен. Ако при тези примитивни условия има около 8000-9000 хиляди деца, които се учат да карат ски, спокойно броят им може да стигне до 18-19 хиляди деца. Фактът, че има хора, които са против въжените линии по “екологични причини”, но допускат и не им пречи до планината да се качват хиляди тракащи дизелови двигатели, е абсурден. За нас Витоша е кауза. Планината трябва да бъде върната на столичани, защото в момента тя им е отнета“, коментира Контрера.


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.