Кандидатът за кмет на София Тончо Токмакчиев посети пазара на Красно село

17-10-2019           

Кандидатът за кмет на София и водач на листата за общински съветници на Партия на зелените Тончо Токмакчиев посети пазара на Красно село. Заедно с кандидата на Зелените за кмет на район Красно село Светослава Горанова разговаряха с хората и си напазаруваха пресни плодове и зеленчуци. Според Токмакчиев именно пазарите на производителите за пресни храни са популярни по цял свят и те трябва да бъдат насърчавани и развивани в столицата. София не е само центъра. По-голямата част от почти 5-те милиарда лева от бъдещите бюджети на града трябва да се насочат към кварталите, защото в последните години, с малки изключения, са пренебрегнати. Именно инфраструктурата в район Красно село е в ужасно състояние и трябва да бъде оправена. Липсват зелени площи и градинки, подчерта Тончо.
Той си купи гъби от стар гъбар, който си показа сертификата, че са ядливи и могат да се консумират без страх. "Моят баща беше гъбар и много ги разбираше. Аз само мога да ги приготвям добре, което пак си е наследство", пошегува се той.  

Моят девиз в местните избори е „Добри дела за София“ и не влизам в компроматни войни, каквито водят доста кандидати за кметове и общински съветници, обясняваше на хората Токмакчиев. „Влизайки в общината като кмет или общински съветник, ще заложа на добрите нрави и на взаимното уважение сред съветниците. Решенията трябва да се взимат не заради партийни интереси, а заради интересите на гражданите на София. Целта ми е да бъда очите и ушите на гражданите в общината“, им подчертаваше той.

Като граждански кандидат на единствената зелена партия, участваща в местните избори, Токмакчиев има обясняваше основните си приоритети. В рамките на четиригодишния мандат, София да стане един от първите световни градове без пластмаса. Да се спре използването на пластмаса и найлонови торбички в столицата. "Много по-добре е на пазара в Красно село да си идвате с текстилни торбички или рецеклируеми такива", обясняваше Тончо. 

Тончо Токмакчиев беше придружаван още от председателя на „Партия на зелените“ Владимир Николов и кандидата за общински съветник Христо Дунчев.

 


Анкета

Подкрепяте ли да се плащат данъци за апартаментите в Airbnb?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.