Калин Сърменов става министър на културата

12-02-2019           

Калин Сърменов - Милото вероятно ще стане министър на културата. Това научи Скандал от хора от културните среди. Той ще замени на поста Боил Банов.
Припомняме, че журналистът и депутат от БСП Елена Йончева изнесе записи, чрез които се твърди, че настоящият министър Боил Банов, в качеството си на заместник-министър на културата през 2016 г., е съдействал за опрощаването на около 700 000 лева неустойка на строителна фирма, работила на втори и трети етап на античния културен комплекс „Сердика“, намиращ се в центъра на столицата. Фирмата е дължала неустойката заради закъснение. 
Според Йончева аферата е пример за това как функционира българската държава.  
Боил Банов се защити, като нарече записът "евтин компромат". "Няма опростени средства", заяви Банов в Министерски съвет. "Ще съдя, когото мога, посочи още той. Към мен рекет, сплашване не минава. Никога не е минавал и никога няма да мине, независимо какво правя в тоя живот", категоричен бе още Банов.

Кой е Калин Сърменов?

Калин Сърменов е роден в София на 25 май 1963 г. Завършил е две специалности в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" - кинорежисура в класа на Мариана Евстатиева и актьорско майсторство в класа на проф. Гриша Островски.
След дипломирането си играе един сезон в пазарджишкия театър, но решава да се върне отново в София и заедно с негови приятели основават частен театър, наречен "Алтернатива". След това работи в Сатиричния театър "Алеко Константинов".
Калин Сърменов нашумя много покрай превъплащението си в ролята на мафиотския бос Милото в хитовия сериал, излъчван по bТV "Седем часа разлика".
Той е собственик на рекламна агенция "Златен век", която основава след като скъсва временно с актьорството.
Един от основателите е на групите "Контрол" и "Чувал чувал", известен е още с това, че е автор на култови хитове, като "Леле како" и "Булка".
От началото на септември 2012 година Калин Сърменов е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов". След това на поста е избран проф. Здравко Митков.
От октомври 2017 г. Калин Сърменов е новият директор на Сатиричния театър. 

виктор12.02.2019 г., 15:06 ч.

Не става и този

Анкета

Кого предпочитате за кмет на София?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.