Как да разпознаем истинския от фалшивия мед?

11-07-2018           

Как да разграничим естествения мед от фалшивия

Истинският мед освен сладкия вкус трябва да бъде леко горчив и да причинява леко парене в гърлото. Когато купувате мед на пазара, не забравяйте да го опитате.
Не забравяйте да помиришете меда. Той трябва да има нежен цветен аромат. При фалшивия мирис често липсва или, напротив, той е твърде ярък и натрапчив.
Цвят – това не е последното нещо, на което трябва да се обърне внимание. Неестествено светлият мед се произвежда, когато пчелите са хранени със захарен сироп или меласа. Този продукт няма да донесе полза на тялото ви.

Как да разпознаем изкуствения мед у дома

Ако медът е естествен и узрял, ако го загребете с лъжица и я завъртите, той ще се стича на лентички. А ако капе от лъжицата, то не си заслужава да го купувате.
Разтворете една супена лъжица мед в чаша вода. Водата ще помътнее, но без да се образува утайка. Ако има примеси, се образува утайка.
За да определите дали в меда има брашно или нишесте, добавете към меда, разреден с вода, капка йод. Ако разтворът стане син, то тези добавки са налични.
Можете да добавите и малко оцет. Ако медът закипи и засъска, тогава в него има брашно.
Сложете капка мед на върха на кибритена клечка и я запалете. Ако медът пламне, това означава, че е естествен. /bradva.bg


Анкета

Подкрепяте ли задължителния характер на ваксинациите в България?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.