Избраха Деница Сачева за социален министър

03-12-2019           

Благодаря на хората, които ме подкрепиха, благодаря и на хората, които ме критикуваха. Това заяви Деница Сачева от трибуната в НС, минути преди да бъде назначена за министър на труда и социалната политика.
"Връзката между образователното и социалното министерство трябва да бъде търсена и занапред. Управленските приоритети са вече разписани и не би трябвало да има изненади в това отношение", каза още тя.
По думите ѝ тя е изненадана от задълбочените познания по нейната биография. "Анкетата за която съм критикувана е въведена 5 години преди аз да бъда зам.-министър на образованието, въведена е по времето на Анелия Клисарова. Джендър идеологията не е въвеждена в българското образование. Искам да подчертая, че полът се определя биологично. Против насилието съм срещу жени и деца и съм за традиционното семейство", това каза тя по повод Инстанбулската конвенция.
"Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява. Няма да отстъпя от ангажиментите, които са поети към хората с увреждания", категорична е тя.
След бурни дебати депутатите избраха Деница Сачева за министър на труда и социалната политика с  114  гласа "за", 106 гласа "против" и 3 гласа "въздържали се".
Сачева положи клетва пред народните представители.


Анкета

Ще изкара ли мандата си правителството Борисов 3?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.