Испания провежда парламентарни избори

10-11-2019           

В Испания 37 милиона души са призовани да гласуват днес на вторите парламентарни избори в страната за тази година, съобщава БНР. 

Вотът идва насред ширещото се недоверие в политическата система и новата искра за независимост в Каталуня. Последните допитвания сочат почти равно разделение между десните и левите, което означава, че и след днешните избори политическата безизходица в Испания може да не намери решение.

Жители на Мадрид изразиха раздразнение от поредния парламентарен вот. Изпълняващият длъжността премиер социалист Педро Санчес, който спечели най-много гласове на последните избори в края на април, не можа да си осигури достатъчно парламентарна подкрепа, за да състави правителство.

Часове преди избирателните секции да отворят той участва на среща за сигурността, свързана с размириците в Каталуня след издаването на осъдителни присъди на деветима сепаратистки лидери в средата на октомври.

Властите се подготвят за протести за независимост там днес, при които има опасения, че може да се стигне и до насилие. За да подсигури нормалното протичане на вота Мадрид изпрати допълнително 2500 полицаи в Каталуня.


Анкета

Подкрепяте ли да се плащат данъци за апартаментите в Airbnb?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.