Голият бегач на Черни връх е лъгал. Достоверен разказ на участник

07-01-2019           

Един от приятелите на голия катерач Кирил Радев, Владимир Донков, който е бил част от групата на върха публикува достоверен разказ за събитията в нощта на Нова година. Интересното е, че разказът който публикуваме Владо Донков качва на стената във фейсбук профила на Кирил Радев, но последният веднага го трие.

Въпреки това е направен скрийншот и ние го публикуваме така, както е описана случката:

"Кириле, мислех заради самия теб да не се обаждам, ама прекаляваш. Казах ти го и лично, но така като те чета се питам, ние на едни и същи 4 квадратни метра ли бяхме в онова предверие...? 

От неразбиране сме се уплашили и сме викнали ПСС? Пич, за момент не съм се плашил, просто знаех какво става и какво нося в раницата си за такива случаи. Работя в Арктика от 10 години, водя групи на студени експедиции - нали не мислиш, че го правя без 5-6 курса по първа помощ в студено време? Ако не беше така, запитай се защо е рамките на 6-8 минути беше свършено следното: 

- да имаш два чифта топли чорапи, пухените ми ръкавици и пухенката, шапка и да си завит с фолио 
- не можеше да държиш чаша с две ръце, затова получи чайове от ръцете ни, както и сладко 
- беше извикана помощ, след оценка на ситуация и блъскането ми по вратата на заслона 

Честно ли мислиш, че не мога да направя разликата между човек изпаднал в тежка хипотермия след няма 15 минути и човек с леко треперене от малко студуване? И че ще рискувам за няма нищо в 23:45 на Нова Година да разкарвам ПСС, особено като знам колко е голям шансът да дойдат мои приятели на наряд от Алеко? Дали бих си го позволил? 

Аз човек с по-тежки симптоми не съм виждал досега, а не е като да не съм ги виждал и изпитвал и на себе си. И до това състояние беше стигнал след десетина минути статичен. А ако никой не беше дошъл да помогне толкова скоро? 

Навън времето се влоши и като се прибирахме си падна до към -20 като вземем фактора на вятъра. Мислиш ли, че можеше в това състояние да се стоплиш и с „екипировката” си в да слезеш сам поне до Алеко? Питам, понеже аз не тренирам с Вим Хоф, та затова бях с пухени ръкавици надолу... но по мои спомени като те взехме от спасителите на Алеко (където беше чувствително по-топло) за тези 200 метра до колата, с два чифта чорапи назаем и всичките си дрехи, след като беше изкарал два часа на топло, пак бързаше да влезем по-бързо и да пуснем парното? 

И, не, никой не ти е гарантирал, че ще празнуваме в столовата - знаехме, че и двата шанса ги има и останалите бяхме подготвени просто да си честитим и да обърнем надолу към Алеко. 

Не ме скандализира толкова какво си направил, а как реагираш впоследствие - въпросът е да не убеждаваш и други хора как този подход е адекватен, за да няма следващи такива случаи."

 

Димо07.01.2019 г., 14:11 ч.

Това голото леке стана егаси медийният герой .Но покрай него разбрах, ме най -простата и нахална част от обществото са умнокрасивите хрантутници издържащи се от грантовете на Сорос и Америка за България.

Анкета

Отнемат ли ви предимството на пешеходна пътека?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.