Фитнес инструктор обяви "Кока Кола Зиро" за много вредна

10-09-2019           

Фитнес инструкторът Кристиян Гонев от центрове "Пулс" обяви "Кока Кола 0" за изключително вредна. Това видя "Скандал" в неговия фейсбук профил. Ето какво написа той.
"И така продължавам с моята “истина” за една от най-любимите безалкохолни напитки на малки и големи.
Както споменах в преден мой пост, 0-захар е просто маркетингов трик. За сметка на захарта от компанията са Ви предоставили солидно количество  разнообразни подсладители на чело на, който е Аспартама за него вече говорих.
И след като моят пост породи съмнения в написаното реших да Ви предоставя информация за един от подсладителите черно на бяло директно от “пекарната”! На Вашето внимание подсладител Ацесулфам или още Е950!Една диетична кола моля! 

Ето малко повече информация за съставките ацесулфам и аспартам:

Ацесулфам се влага в производството на газирани напитки, сладки, дъвки. Много широко се смесва с аспартам. Калиевият ацесулфам предизвиква смущения в секрецията на инсулин, което е предпоставка за възникване на диабет. Консумацията му може да предизвиква ускорено секретиране на инсулин в кръвта, което крие опасност от хипогликемичен шок или рязко спадане на нивата на кръвната захар.
Ацесулфам се намесва в хормоналния баланс на организма, което крие сериозен риск от отключване на автоимунни заболявания и хормонален дисбаланс, водещ след себе си куп проблеми. Лабораторните опити с ацетоацетамид, разпаден продукт на ацесулфама показали, че той предизвиква развитие на доброкачествени тумори на щитовидната жлеза при плъхове.
Изследванията показват, че ацесулфам може да повлияе на развитието на плода по време на бременност, както и в кърмаческия период.
Истината за аспартама пък е повече от зловеща. В организма аспартамът се преобразува във формалдехид – вещество, което причинява рак. Аспартамът се хидролизира в стомашно-чревния тракт на метанол, фенилаланин и аспарагинова киселина. Незаменимата аминокиселина фенилаланин е опасна предимно за хората, родени с малформацията фенилкетонурия. Във високи количества обаче, фенилаланинът може да е токсичен, особено за бременни жени, сочат проучвания.
Аспартамът предизвиква затлъстяване и метаболитен синдром. 

 


Анкета

Притеснявате ли се от китайския коронавирус?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.