Експерт: Винетките в България са най-евтини в Европа

15-07-2018           

Винетките в България са най-евтините в Европа, каза пред NOVA председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Светослав Глосов.

„Винетките в България са най-евтините в Европа. Всеки, който ползва пътищата на страната, трябва да има и своя принос към поддръжката им”, каза в ефира на телевизията инж. Глосов.

Той подчерта, че създаването на дневна винетка не е на дневен ред и няма да се обсъжда и отбеляза, че подобен документ не се използва в нито една държава.

Глосов коментира също идеята за въвеждане на винетка „Уикенд”. Експертът предполага, че тя ще струва около 10 лева, но цената й трябва да бъде одобрена и от Европейската комисия.

От 1 януари догодина ще бъде въведена електронна винетка, но тя ще бъде само за леките автомобили.Относно тол системата, Глосов отбеляза, че това е справедлива система за таксуване. Тя ще касае предимно тежкотоварните автомобили с тегло над 12 тона.

Предстои да бъде обособено ново звено към агенцията, което ще отговаря за контрола на тол системата и електронната система за винетки.
/manager.bg

Venci15.07.2018 г., 15:28 ч.

Боклук такъв в Австрия десет дни девет евро да не говорим за Румъния

Анкета

Подкрепяте ли задължителния характер на ваксинациите в България?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.