Досега сте варили царевицата грешно! Вижте този трик - става за 8 мин. и е невероятно вкусна

13-08-2017           

Царевицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както за салати, така и за супи и ястия, а също така и за директна консумация.

Важното е да я сварите правилно, за да може тя да не изгуби полезните си вещества, а в същото време да има приятен вкус, на който вие и вашите близки да се насладите.

Сега точно е времето да хапвате варена царевица, която е не само невероятно вкусна, но и полезна в превенцията срещу много болести.

Според последни изследвания на учените полезната варена царевица е направо лечебна. Те направили опити, които доказали, че два-три кочана варена царевица дневно могат да подобрят паметта ни, да изчистват натрупания холестерол и да се борят с високите нива на кръвна захар при хора с диабет тип 2.

Знае се, че царевицата съдържа въглехидрати, магнезий, фолиева киселина, протеини и други много важни хранителни вещества, които намаляват риска от сърдечни заболявания.

Ето как да си приготвитите правилно невероятно вкусна и полезна варена царевица:

Кочаните задължително разделете на две. Поставете половинките кочани в тенджера и ги залейте с вода.

Веднага след като водата заври, добавете в тенджерата 1 чаша мляко и 1 прилично парче масло.

Оставете царевицата да къкри в продължение на още 8 минути. И сте готови!

Така сварените кочани се поръсват със сол. Царевицата получава маслен вкус и става изумително вкусна.

Добър апетит!

zajenata.bg


Анкета

Вярвате ли на еколозите?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.