Дописките в Дневник се пишат от зелените

09-01-2019           

Поредното доказателство, че сайтът Дневник на обвиняемият за данъчни измами Иво Прокопиев е в изключително  близки, включително и  финансови отношения с еколозите е днешната публикация в сайта със заглавие:"Що е то Натура".

В един безкрайно дълъг и отегчителен материал се развива теорията колко е полезно Натура в България да е на 1/3 от територията на страната. Там нищо да не се прави, защото е забранено, как трябва да се пази флората и фауната и най-вече, че трябва да се дават все повече пари на еколозите да извършват това уж опазване. В дописката няма и една обективна дума, че всъщност в зоните по Натура няма забрани за инвестиции, че в тях са допуститими всякакви проекти, стига те да имат екологични оценки. А когато се засяга природата да има задължителни компенсаторни мерки.
Всъщност се оказва, че манипулативните и едностранни текстове в материала на Дневник са писани не от посочената авторка Вера Стаевска, а от Стефан Аврамов, който е екоактивист на българо-швейцарската фондация "Биоразнообразие", които имат пряк финансов интерес да се натрапва лъжата, че в Натура 2000 всякакви дейности са забранени.
Аврамов е един от най-приближените на другия грантов еколог и председател на Асоциация на паркове, в която има само един парк, Тома Белев.
Много е обидно за журналисти с претенции, каквито са тези от Дневник, че материалите им се пишат извън редакцията от зелените, а те само си слагат имената. Журналистката Стаевска благодари на Аврамов за "консултациите", тоест за написаните тежки лъжи и заблуди за Натура.

 

GATEV10.01.2019 г., 15:13 ч.

Аврамов е цитиран като експерт от голяма висота, като всъщност не е никой

Виктор10.01.2019 г., 13:13 ч.

Дневник отдавна не е това, което беше и трябваше да бъде. Ясно е, че доста от статиите са поръчкови и, че със зелените са си опасно близки.

Mario10.01.2019 г., 12:17 ч.

уЖАС, да се закрива този Дневник, не трябва да се дава поле за изява на Зелените и техните лъжи

Анкета

Отнемат ли ви предимството на пешеходна пътека?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.