Дъщерята на Цветан Василев с обвинение за пране на пари

16-08-2017           

Дъщерята на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев е обвинена за пране на пари. Според постановлението на прокуратурата, вчера сутринта на Радосвета Василева е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа, пише btvnovinite.bg.

Според  действащите закони тя трябва да бъде доведена принудително в съда, а отсъствието й от страната предполага, че ще бъде обявена за издирване в Интерпол.

Радосвета Василевa е обвинена за това, че е закупила апартамент в курортен комплекс край Варна. Имотът е закупен в края на 2013 г., а парите за имота – около 2,5 милиона лева, Радосвета е получила като дарение от баща си.

Прокуратурата обаче твърди, че дъщерята на банкера е знаела, че парите, които са й дарени, са придобити от престъпна дейност, и затова трябва да тя отговаря за пране на пари.

В същото време обаче делото срещу Цветан Василев за длъжностно присвояване в особено големи размери започва повече от 6 месеца след купуването на апартамента.

По повод обвинението съпругата на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев изпрати открито писмо до президента Румен Радев.

В отвореното писмо Антоанета Василева пише, че дъщеря й живее в чужбина от 3 години и няма как да получи призовката, но вече й наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

В писмото до президента Антоанета Василева пита кога прокуратурата е доказала престъпния произход на средствата на банкера и спазена ли е  "презумпция за невинност", при положение че още няма решение на български съд.

"....Дъщеря ми е обвинена за пране на пари за това, че през 2013 г. е купила апартамент в България с пари, дарени от баща ѝ в България. Според българската прокуратура тя е трябвало да знае, че това са пари с престъпен произход.......А пък и кога прокуратурата доказа престъпния произход на средствата на Цветан Василев? Той няма присъда, а презумпцията за невинност е изконно човешко право", се отбелязва още в писмото.

Симо17.08.2017 г., 23:20 ч.

Скоро ще се сдобие и с белезници ама тате веднага ще я покрие на някой от топлите островчета в някое семейно имение, което не се води тяхна собственост. Кога ли ще я видим и нея и баща й в затвора? Май няма да го доживеем този момент. Накрая след 10-15 години всичко ще се забрави и тази ще я обявят за бизнес дама на годината.

Рали17.08.2017 г., 22:00 ч.

СИгурно има защо. Тя крушата не пада по-далеко от дървото.

Филип17.08.2017 г., 18:24 ч.

Голямо крадене падна от това КТБ, ама нали си беше семейна банка, защо да не облажат всички роднини.

Соня17.08.2017 г., 11:05 ч.

достойна дъщеря на крадливия си баща

Анкета

Кой подкрепяте във войната между президент и премиер?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.