Държавата мачка бизнеса в Слънчев бряг, снощната акция е брутална!

13-08-2017           

В последните два дни вицепремиерът Валери Симеонов лично инспектира най-големите дискотеки в курорта заради множеството сигнали за шумово замърсяване. "Тук съм, защото заливът не може да спи от Вас", отговори на недоволните в Какао бийч вицепремиерът.

„Чия е идеята да се мачка по този начин бизнесът в Слънчев бряг“, пита Елена Иванова председател на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг и настоява за среща с вицепремиера Валери Симеонов.

-Г-жо Иванова, какво е мнението ви за снощните проверки в „Какао бийч”?

-Със сигурност негативно. Просто това не е нормално, даже е възмутително, бих казала. Не може в разгара на летния туристически сезон, когато в едно заведение, без значение кое е то, има няколко хиляди посетители, платили вход и искащи да се забавляват цяла нощ, да се влезе по такъв начин, да се спре музиката и тези хора да си тръгнат крайно разочаровани. Питам: Какво толкова намери държавата, полицията в това заведение, че по този брутален и показен начин се влиза и се притесняват посетителите и се съсипва туристическият бизнес.

-Проверявани ли са и други заведения снощи, узнахме, че освен „Cacao beach” е затворена „La cubanitа” и “The one”?

-Нямам точна информация, защото не съм в комплекса. Може да има и други заведения, но по-важен е начинът, по който това се случва. От години говорим, че сме за проверки, за спазване на законите и правилата, но нека това да става дискретно – в началото на туристическия сезон, когато на една маса сяда бизнес, държава, община и всички участници в този процес. И да се уговорим: Какво и как ще го правим! Така се процедира, а не се залага на тази показност от снощи. Извършена в пика на сезона. Това е прецедент. Нямам нищо против правилата и спазването им, но не може да се съсипва уикенда на 2 хил.човека или много повече и да се мачка бизнесът. Непристойно и ненормално поведение от страна на държавата.

-Очевидно Слънчев бряг е таргетиран като парти курорт. В тази връзка трябва ли да се мисли за либерално законодателство, касаещо само Слънчев бряг или най-малкото за промяна на общинските наредби, за да се регламентира ясно кое е законно и кое – незаконно?

-Не смятам, че Слънчев бряг трябва да е държава в държавата. Това е един курорт, който трябва да се подчинява на всички други правила. В крайна сметка всички знаем, че Слънчев бряг е огромен източник на приходи за бюджета. Огромен! Говорим за най-големия курорт в държавата. И тези приходи идват от бизнеса, който е от най-различен спектър – хотели, ресторанти, атракционни, нощен живот. Всички тези елементи в съвкупност превръщат Слънчев бряг в дестинация №1. Питам: Чия е идеята този курорт да бъде смачкан и бизнесът да бъде унищожен? Започваме да смятаме, че някой има поставена цел – да унищожи курорта. До този момент се борим с негативната реклама, тази, която излиза по медиите. Напук на това туристите сами избират да идват в Слънчев бряг, което означава, че лошата реклама се оказа реклама в наша полза. Това не успя да ни унищожи, но сега държавата започна с цялата си репресивна мощ. Какво направи Слънчев бряг на държавата, питам аз?!

-Какви действия ще предприеме Съюза на собствениците?

-Не мога да се ангажирам, а в момента изразявам мое лично мнение. Това изисква заседание на УС, да изслушаме мнението на колегите, които са потърпевши от проверките. Ако действително се вземе решение – ще има обществено изражение на нашата позиция.

-Чуха се слухове, че „Какао бийч” ще затвори преждевременно след снощи…

-Не съм разговаряла с никого от „Какао бийч”, нямам идея какви им са плановете, но ако съм на тяхно място не бих затворила. В крайна сметка това означава да преклониш глава и да си унищожиш сам бизнеса. Не бих желала да коментирам от тяхно име, нека ако има нещо сами да си го кажат. Изразявам само собствена позиция, защото съм силно възмутена от всичко, което се е случило в Слънчев бряг.

-Г-жо Иванова, факт е, че Слънчев бряг е шумен курорт, музиката се чува в целия залив…

-Какво от това?! Ние съжителстваме съвсем нормално и винаги казваме, че Слънчев бряг е атрактивен, защото в него има както дневен живот, така и нощен. В него се съвместяват, както семейства с деца, двойки, така и възрастни туристи. Има и много хора, които идват само за купона през уикенда. Знаете ли колко българи пътуват от София само за партитата в популярните клубове? Какво да направим? Да кажем на тези наши сънародници: В България вече няма място, в което да се забавлявате! Това ли да им кажем? Кое е алтернативното място за тях? Ако някой ми каже, че има алтернатива, започват да си мисля, че Слънчев бряг се съсипва, за да се насочат туристите към друг курорт.

-Реагирате много емоционално…

-Реагирам, защото всичко това, което се случва е възмутително. Поведението на държавата не е нормално, нека институциите да си вършат функциите, а не да правят такива показни акции. Сто пъти сме казвали: Нека държавата да даде рамка и ние ще се вместим в нея. Никой няма интерес да се комфронтира бизнес и държава. Трябва да седнем на една маса и да обсъдим кой какви ангажименти поема, а не да се прави публични скандали, които ще имат международен отзвук и ще петнят името на държавата ни.

-Поискахте ли среща с г-н Валери Симеонов, за да изясните ситуацията? Той има своите доводи, но очевидно и Вие има какво да му кажете.

-След това, което снощи се е случило ще настояваме за среща с представители на държавата. Не знам дали това е акция на г-н Симеонов, не мога да кажа, но ако той стои в основата ще търсим среща с него. Ние никога не сме се страхували да застанем срещу проблема лице в лице.

Eлена Иванова е председател на УС на Съюза на собствениците в Слънчев бряг  пред Флагман.бг

Ивелина Добрева17.08.2017 г., 15:37 ч.

В община Несебър живеят 20000 души, които са тормозени цяло лято , години наред ,от шума на дискотеките. Живея на 4.7 км от Сл. бряг,спим на затворени прозорци и пак чуваме шума от дискотеките.Сл. бряг е единственото място на света, където се позволява цяла нощ да работят дискотеките на открито. Като искате да забавлявате хората цяла н

Г-н Кирилов16.08.2017 г., 00:18 ч.

За какво ревете г-жа? Искате рамка.. каква рамка? Всяка община има наредба.. в тази наредба ясно е изписано ,че шумът след 23:00 трябва да не пречи на никого... Каква по точна рамка искате ? След като не се съобразявате точно това е начина по който държавата да покаже че я има! Какво искате да ви падне на наколенки ли? Колко оборот отчита

Анкета

Кой подкрепяте във войната между президент и премиер?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.