Чудесни условия за ски на Витоша

12-01-2019           

В София мъгла, а на Витоша слънце

Чист въздух, слънце, пухкав сняг, прекрасни условия за ски и туризъм, планински хижи – всичко това ни очаква на Витоша.
Витоша е съвсем близо до София, а в същото време ни предоставя възможност да изживеем един чудесен зимен уикенд със семейството или с приятели.
Ако мръсният въздух в столицата не ви понася и искате да се насладите на красотата на планината, Витоша е вашето място. На Витоша има добри условия за зимни спортове — ски, сноуборд, шейни и други. Жалко е само, че има големи опашки, защото има само една работеща истинска писта - Витошко лале и лифта към нея.
В северната част на планината има множество хижи, почивни станции и хотели. Първата хижа е "Алеко", намираща се в м. Киселище и попадаща сега в пределите на туристическият център "Алеко". Много бързо след нея се появяват хижите "Селимица", "Кумата", Фонфон", "Тинтява", "Еделвайс", "Момина скала" и др. В парка са прокарани над 290км алеи. В планината има множество изкуствени водни площи, чешми, беседки, почивни кътове и др.
Забележителностите, които може да посетите са каменните реки или морени, Боянската църква, Боянския водопад, Драгалевския манастир, резерват Бистришко бранище.
Ако още се чудите накъде да тръгнете, следвайте маршрута към Витоша - естественият избор на софиянци и не само, за почивка както през зимата, така и през горещите летни дни.

 

 


Анкета

Отнемат ли ви предимството на пешеходна пътека?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.