БСП подкрепя Мая Манолова за кмет на София

11-09-2019           

 С гласуване решихме да подкрепим кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Имаше само двама въздържали се. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обясни, че номинираните са били 18, а до днес 16 от тях са си направили самоотвод.

„Разгледахме две кандидатури- на Мая Манолова и на арх. Борислав Борисов“, съобщи Корнелия Нинова и допълни, че арх. Борисов е оттеглил кандидатурата си по време на конференцията.

„Беше приета и платформата за управление на София, политиките за нас са най-важното. Взехме решение Изпълнителното бюро на Градската организация и общинските съветници от бъдещата листа да се срещнат с кандидата за кмет, да представят платформата ни. Да я обсъдят с нея и да намерят общите точки и политики, зад които ще застанем заедно", обясни Нинова и допълни, че вероятно срещата ще бъде другата седмица.

"Не е достатъчно да подкрепиш някого. Трябва да имаш обща кауза и политики. БСП е единствената, която има платформа за местните избори", изтъкна лидерът на левицата. "За съжаление, политическите ни опоненти още не излизат с платформи и идеи", коментира Нинова.

Тя уточни, че решението за подкрепа за Манолова няма как да бъде променено. 

В отговор на въпрос как оценяват шанса на Мая Манолова да победи на местните избори, лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов заяви: "Решението, което днес взе Градската конференция е информирано, и базирано на предпочитанията на основните партийни организации, както и на проучвания, които сме направили". 

Калоян Паргов ще бъде водачът на листата на БСП за общински съветници./ТОПНОВИНИ 


Анкета

Притеснявате ли се от китайския коронавирус?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.