Брюксел отхвърля клеветите за АМ „Струма“ и Пирин


11-07-2018           

Европейската комисия подкрепя изграждането на автомагистрала „Струма“, а частичното изменение на действащия План за управление на Национален парк „Пирин“ не нарушава европейското законодателство. Това заявява официален източник от Европейската комисия пред авторитетното онлайн издание „Брюксел Таймс“ по повод писмото на деветима евродепутати, изпратено до комисаря по околна среда Кармену Вела.

Както „Труд“ съобщи, писмото с искане за санкции е подписано от евродепутата от ДСБ Светослав Малинов, както и от Ска Келер, която води групата на „Зелените“ в Европейския парламент. Малинов и Келер плюс още седем представители в ЕП (където има 751 евродепутати) настояват пред Кармену Вела ЕК да започне наказателна процедура срещу България заради строежа на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле и промените в действащия План на НП „Пирин“.

Акцията срещу страната ни, инициирана от българския евродепутат Малинов, е отразена и в „Брюксел Таймс“. От изданието са потърсили коментар от ЕК, като такъв им е даден от официален източник от Комисията. Според коментара АМ „Струма“ е важен инфраструктурен проект. ЕК го подкрепя и го съфинансира.

Засега няма подадена апликация за строежа на участъка през Кресненското дефиле. Когато такава бъде пусната, ще бъде разгледана според всички еврорегулации“. 
Това ще стане съвсем скоро, защото новият директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ инженер Светослав Глосов обяви в интервю за „Труд“, че обществената поръчка за източния обход на участъка вече е готова за обявяване.

Относно НП „Пирин“ от ЕК за пореден път потвърждават, че измененията на Плана не нарушават еврозаконодателството. Такова е и становището, изказано нееднократно от комисаря по околна среда Кармену Вела.
 Заради тази позиция на Брюксел „зелените“ обявиха в социалните мрежи, че европейските институции са неадекватни.

Борил12.07.2018 г., 08:49 ч.

Аз се чудя докога ще бъде разрешавано на жалките НПО-та около Тома Белев да действат срещу интересите на България. Тчно това са хората, които са в основата на тази жалка акция с искане за санкции срещу страната ни.

Кристина12.07.2018 г., 07:49 ч.

Ей, сега ще отидат сигурно в Брюксел да протестират, а? Да, ама там не е като в България да ги оставят да си вилнеят по улиците както им скимне. Ще си отнесат някой пердах. Срам ме е че има и българи сред тия евридепутати, които още по нагло искат санкции срещу България, които да се платят от хората изпратили ги там.

Катя11.07.2018 г., 19:18 ч.

Нищо изненадващо, там все пак има интелигнетни хора, който не се връзват на историите на зелените.

Стоян11.07.2018 г., 18:15 ч.

Клеветите са част от кампанията на коалицията на Прокопиев - Демократична България, затова нище заслужават нито един глас.

HOLA11.07.2018 г., 17:03 ч.

Ма Брюксел отдавна е казал, че няма никва драма бе!

Анкета

Подкрепяте ли задължителния характер на ваксинациите в България?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.