Браво на независимата журналистика! Главният редактор на врачанския "Зов нюз" агитира през фейсбука си

17-10-2019           

Главният редактор на врачанския сайт "Зов нюз" Мария Димитрова агитира през личния си фейсбук профил тайно и непочтено, коментират местните хора. Тя постоянно оплюва един или друг кандидат. Те обаче забелязват, че само по един човек няма лоша дума - досегашният кмет Калин Каменов. "Браво, това е независимата журналистика във Враца", отбелязват те. Сайтът и тя не смеят да посочат един проблем в града - безработицата, бягането на младите хора, ниските заплати, лошата инфраструктура в кварталите. Няма никакви разследвания срещу досегашната управа на града и сигналите в прокуратурата срещу Калин Каменов.

Очевидно ГЕРБ и общината добре са си плащали на "Зов нюз", твърдят другите местни журналисти. Иначе те получават и хиляди пари и за независима жуналистика от Фондация "Америка за България" и редовно пригласят на "Биволъ". В списъка с получателите на грантове на „Америка за България“ в област „Гражданско общество и демократични институции“ присъства врачанският сайт „Зов нюз“. Фирмата издател „Алпико пъблишинг“ ЕООД е одобрена да получи 169 420 лв. за да подобри разследващата си журналистика и увеличи качеството и разнообразието на оригиналното си съдържание. Ще бъдат наети и обучени четирима млади журналисти, които да развият уменията си за писане на разследвания и анализи. С парите „Зов нюз“ ще прави и онлайн радио.

Комисията за финансов надзор през 2015 г. санкционира със 100 хил. лв. за пазарна манипулация и врачанската "Алпико пъблишинг", издател на регионалния "Зов нюз" и четири други сайта. 


Анкета

Какво ще стане с втората пенсия?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.