Братя Галеви се укриват в Куба!

11-04-2018           

Братя Галеви окончателно са напуснали убежището си на бегълци от българските власти в Дубай и са се преселили трайно в Южна Америка, пише югозападното издание "Струма". Оттам идвали от няколко месеца нарежданията им към хората им в Дупница, които от няколко години се грижат за бизнеса и семействата им, откакто Пламен Галев и Ангел Христов напуснаха родината, за да не влязат в затвора.

Галеви имали тесни контакти с италиански мафиоти и се предполага, че именно чрез тях са успели навремето да прецакат Евелин Банев - Брендо и хората му, които направиха серия от изцепки със заловени пратки. Според хора от Дупница именно благодарение на тези контакти те са успели да се установят в Южна Америка и да напуснат Дубай, където в последната година имат куп проблеми с руската мафия и се заговори дори за заплахи за живота им.

Двамата може би се укривали и в някое от затворените селища на италианската мафия в Колумбия, където не стъпва не само крак на ченге, но и не минават случайни хора.

Силата на Галеви била в това, че не вярвали на никого, освен един на друг. Те заедно планирали целия си бизнес, като водеща роля играел Пламен. Двамата вече малко приличали на себе си от снимките на Интерпол. С днешна дата били с паспорти на граждани на Доминиканската република и са пуснали бради.

Според хора от ъндърграунда близо месец се укривали и в Куба, където започнали да влагат парите си в имоти за милиони и щели да въртят туристически бизнес. Вече се сдобили и с добро име сред местния ъндърграунд, където българите били на почит.

Братята били бесни от развитието на нещата в България и се били заклели да отмъстят на всеки, който има вина за нарушаването на рахатлъка им. Те оставили в Дупница главорезите си, които чакат удобен момент да изпълнят заръката, факт е, че градът продължава да трепери от хората им и чака те да се върнат и да стане страшно. Тези притеснения не са безпочвени. Известно е, че Галеви били изключително отмъстителни и не се притеснявали "да използват сила", както някога ги учили в поделението на баретите.

Още в началото на бизнес кариерата си взели страха не само на хората в Дупница и Ресилово, но и в съседното село Бистрица, родното място на Иво Карамански. През 90-те години Братята се занимавали с хлебопекарни и всеки, дръзнал да работи за себе си, бил жестоко мачкан. Цитирани от "Струма", хора от Бистрица разказват, че за да откажат местния хлебар от бизнеса му, двамата го пъхнали в пещта за малко. Потресеният човек веднага решил, че ще си търси препитанието по друг начин. Предполага се, че бягството им е свързано със страшна тайна от миналото. Къртица издала на Пламен и Ангел, че след като влязат в затворническото общежитие в Самораново, ги чакало обвинение в убийство.

Вече били събрани достатъчно доказателства, за да може прокуратурата да ги погне за най-тежкото престъпление.


Анкета

Трябва ли да се удължи извънредното положение?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.