Бой за ваучери при откриването на магазин за домашни потреби и техника в Бургас

08-09-2018           

Бой за ваучери на стойност  30 лева. Това се случи пред нов магазин за домашни потреби и техника, който отвори врати тази сутрин в Бургас, пише desant.net.

Официалното откриване на магазина бе обявено да 10,00 часа, но още преди 08,00 ч. пред вратите му вече се търпяха хора, видя репортер на Десант. Причина за небивалия интерес се оказа реклама, че първите 60 души, пристъпили в халетата, ще получат въпросните ваучери.

За 30-те лева народът обезумя, блъскането пред вратите премина в тупаници, а охраната на магазина се оказа малочислена, за да се справи с побеснялата тълпа.

Наложи се спешно да бъдат извикани служители на реда. На място пристигнаха два полицейски автомобила, които с огромно усилие успяха да въдворят ред.

Щом за 30 лева се сбиха, за 100 ще убиват, възмущаваха се отстрани възрастни хора, изтикани от тълпата далеч от входната врата. Тъжна българска картина, добавяха майки, имали неблагоразумието да дойдат с децата си за откриването на магазина.

Не споменаваме името на въпросната верига, защото тя няма никаква вина за създалата се ситуация. Но разказваме случката като ярък пример на падение. Никой не може да ни убеди, че точно най-бедните българи са раздавали юмруци, за да се доредят до ваучерите.

Не беднотията тласка хората към подобни прояви, а простотията.


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.