Борисов иска да види в затвора виновниците за пожара на "Струма" и за погрома в столично заведение

14-08-2019           

Премиерът Бойко Борисов поиска затвор за виновниците за пожара в сметището на Дупница, което доведе до затварянето на магистрала "Струма", както и за участвалите в погрома на популярно столично заведение преди няколко дни, пише „Дневник”. Той отправи призива си по време на инспекция на строителните работи по изграждането на магистрала "Хемус" в района на пътен възел "Белокопитово".

След няколкоседмично прекъсване на живите включвания на Борисов в профила му във "Фейсбук", при които той шофира джип на Национална служба за охрана (НСО), премиерът отново заложи на този подход за обиколката си в Североизточна България. Първо той посети завод край Търговище, след което инспектира строежа на "Хемус" край града.

"Ще си понесат отговорност виновните за пожара. Има прокурори, да им повдигат обвинения и да ги вкарват в затвора. Аз строя, няма да ходя да ги пазя", каза Борисов.

По сходен начин коментира и случая с погрома в столично заведение. Освен преките извършители полицията задържа и поръчителя според тях на атаката. Това е съдружник в друга фирма на управителя на заведението. Двамата имали неизяснени финансови отношения.

"Всички са с повдигнати обвинения. По най-бързите процедури да се вкарат в затвора. Двама собственици си мерят кой е по-голям тарикат. Не пускат жалби до полицията, а публикуват видеа във "Фейсбук", добави Борисов.

 


Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.