Берберян срущу Джокович

06-12-2018           

За феновете на тениса не е тайна, че от няколко години Георги Стоименов, съпруг на Катерина Малеева е мениджър на Григор Димитров. Той съвместно с бащата на Гришо, Димитър Димитров определят програмата и участията на тенис звездата на България в турнирите. Също така публично известно е, че Юлия Берберян /която беше съдена за заменката на 20 дка в Борисовата градина/ има амбицията пак през зет си Стоименов, да овладее Българската федерация по тенис. Затова фамилията Берберян-Малееви открито воюват с федерацията и много се дразнят на успеха, който има БФТ при организиране на турнира София оупън. По тази причина всячески се стремят да провалят този наложил се единствен значим тенис форум у нас. И разбира се главното им оръжие в тази битка е Григор Димитров.

Всички виждаме, особено след последните му интервюта по БТВ, че Гришо е един от най- симпатичните и чаровни тенисисти в света. Същевременно се вижда, че е по детски наивен. Това придружено с малко трудното му изразяване на български, се използва от Берберянови за нова атака срещу София оупън. Те смятаха, че като убедят Григор да не участва ще провалят турнира, а това ще го използват срещу федерацията. Целият замисъл на Берберян -Малееви има и политически привкус. Мануела Малеева е една от активистите на "Да,България". Тя заедно с майка си Юлия Берберян са основни участнички във всички антиправителствени протести организирани от Христо Иванов. Провал на турнира ще се тълкува и като удар по политиката на кабинета в областа на спорта и повод за нови критики срещу правителството.

Но организаторите на турнира, компанията от Дубай, която държи правата и осигурява основното финансиране, Федерацията  и спортното министерство тази година, противно на прогнозите на опонентите направиха сериозен удар с привличането за Директор на турнира Горан Джокович. Чичото на Ноле е фактор и авторитет в тенис средите. Звездната селекция тази година се дължи и на него. Играчи като Вавринка, Монфис, Качанов, Циципас, Батиста Агут, Копил, Вердаско са гаранция за успех и на следващото издание през февруари 2019 г. Със сигурност Горан Джокович ще направи всичко възможно да докара и Новак Джокович да участва на София оупън. Ноле отдавна е фен на България и ако програмата му позволява ще дойде в Арена Армеец. Да не говорим колко много сърби ще пристигнат в София привлечени от него. В залата със сигурност ще има и много гърци. Циципас е от новите явления в тениса. Подобно е и с румънците. Копил има много фенове. При предишното му участие залата беше пълна с гости от северната ни съседка. Всичко това е предпоставка следващият София оупън да е най- успешният досега.

Използването на Григор от триото Берберян-Малееви-Стоименов срещу тениса и привържениците му в България е отвратително. Но и самият Гришо трябва да се замисли. Не може да се подвежда по тези нечисти игри и да лишава феновете си да го гледат наживо в София. Още повече, че той ще трябна да играе за България. Длъжен е. И то не само, защото докато е израствал в тениса от световна величина, Държавата го е финансирала със стотици хиляди левове/ това е лесно проверим факт, каквото и да говорят Берберяните/. За да участва на следващите олимпийски игри, Гришо задължително трябва да играе за купа Дейвис. Такива са изискванията на МОК.

Горан Джокович вече надделя над Малееви с привличането на световни имена в София. С Гришо или без, турнир ще има. Но време е и Григор да се осъзнае. Има още малко време.


Анкета

Защо не гласувахте на евроизборите?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.