Българска розова вода за пиене хит в Китай

13-08-2017           

Продукти с българска роза и розово масло са най-популярните и търсени български стоки на големия китайски пазар през последните две години, пише bnt.bg.

Розовата вода за пиене става все по-популярна в Китай. Компанията на Цай Шу в партньорство с българска фирма от две години успешно разпространява наша минерална вода с добавка на розово масло в ресторанти и хотели от висок клас в Шанхай и района.

„Тази вода е много полезна за здравето, за имунната система, от извор от планината Родопи и е с много хубав мирис на роза“, казва Цай Шу, управител на „СЕО“.

Лечебните свойства на розата и розовото масло са познати от древността и това умело се използва за рекламата на продуктите.

Друга фирма от една година успешно продава на китайския пазар български мед с рози. Китайците предпочитат да го разтварят в топла вода и да го пият като чай.

„Мед с рози с цели листа. Продуктът е много специален, с хубава опаковка. Основната цел е женската аудитория“, коментира Елена Боршукова, генерален представител на „МеBul International“.

Български вина - мавруд и рубин с рози също много допадат на китайците. И тъй като розата е символ на любов - нашите мед и вино все по-често се купуват за китайски сватби.

Българските продукти са с високо качество, когато са и с хубава опаковка, успехът им на китайския пазар е сигурен, убеден е бизнесменът Цай Шу.

С глобалната китайска инициатива „Един пояс, един път“ очакванията са стокообменът между България и Китай да се увеличи значително.


Анкета

Кой подкрепяте във войната между президент и премиер?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.