Българин на мастерклас на най-известния фризьор в света Мунир

21-02-2019           

Дизайнерът Александър Върбанов е завършил мастер клас при най-известния в момента фризьор в света Мунир (Mounir), научи ABCnews.bg. Обучението се е провело в Истанбул, Турция. По този начин Александър Върбанов става сред топимената в България, който е ученик на Мунир. Фризьорския му салон се намира в Красно село, на ул. Пчела 3А. 

Вече няколко години възклицанието „Уау!” проехтява след всяко споменаване на името Мунир, което се е превърнало в нарицателно за ефектен стил и гаранция за качествено изпълнение.
В клипчетата, изпъстрили Инстаграм профила на Мунир, той постига зашеметяващи трансформации с косите на клиентките си. На едно от тях в рамките на по-малко от минута фризьорът успява да превърне 60-сантиметровата червеникаво кестенява коса на клиентката си, стигаща до под кръста й, в къс боб, който е на нивото на раменете. Още по-впечатляващо е, че стилистът използва само три инструмента – гребен, ножици и бръснач. С тяхна помощ той сякаш съвсем непринудено постига вълнистия стил, който пасва на младите дами по един прекрасен и особено ласкателен начин.
За тези от вас, които за първи път чуват това име, Мунир е коафьор, роден в Бейрут, който става известен именно благодарение на клиповете, в които показва как за отрицателно време могат да се постигнат невероятни прически. Напълно в крак с актуалните тенденции, а понякога сам задаващ такива, той умело използва различни техники на колористика, за да създава идеално балансирани омбре ефекти, прекрасен балеаж, както и екстравагантни сватбени прически. Салонът му в родния Бейрут се радва на над 4 млн. фена и рейтинг 4.9 във Фейсбук. Всеизвестно е, че цените там не са никак ниски, но пък крайният резултат си струва. Мунир продължава да е истинска сензация в социалните мрежи, където е сред най-активните фризьори, публикуващи клипчета от работата си. Видеофилмите, на които се разкрива неподправеният артистизъм на трансформациите, се радват на милиони гледания, а коафьорът демонстрира своите произведения на изкуството с един откровен маниер, без излишни преструвки и трикове.

Множеството публикации на Мунир правят така, че работата му почти добива стойност на обучение. И това не е случайно. След като се сдоби със световна слава благодарение на иновативните си техники на боядисване, Мунир започна да провежда множество международни обучителни курсове, на които посвещава в занаята колористи и фризьори от цял свят. Същевременно ливанецът създава франчайз в района на Близкия изток и Северна Африка, като вече има салони в Египет, Катар, Багдад, Дубай и Кувейт, в допълнение към салона, който поддържа в родния си Бейрут. В момента Мунир работи по собствена линия от продукти за красота, която се очаква да излезе на пазара през пролетта на 2019 г.

За контакти с Александър Върбанов ‎0897777407

 


Анкета

Защо не гласувахте на евроизборите?


       Виж резултатите

Copyright 2014 Скандал. Всички права запазени.