Атанас Атанасов и Христо Иванов пазят Тома Белев

23-10-2019           

Лидерите на коалицията „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов стоят зад думите на Тома Белев за евреите и вагоните и по този начин показаха, че го подкрепят и същевременно го пазят. Те не се извиниха на еврейската общност.

Според Христо Иванов от „Да, България“, която е част от коалицията, проблем няма и Белев остава в листата, защото бил поднесъл „извинение“ – с това случаят приключил. Иванов не коментира, че всъщност в „извинението“ на „еколога“ не личи съжаление, а нахалство и самонадеяност. Нелепо и жалко звучат опитите на бившия правосъден министър да замаже гафа с твърдението, че думите на Белев са „извадени от контекста“. Те са написани точно и ясно, без никаква възможност за различно тълкуване.

Председателят на другата формация в коалицията ДСБ – Атанас Атанасов, досега не е коментирал случката, въпреки призива на СДС. От там излязоха с официална декларация, в която призоваха за реакция. Мълчи и кандидатът за кмет на „десните“ Борислав Игнатов.

Същото се отнася и до Владислав Панов и Борислав Сандов, които са сред лидерите на „ДБ”.  Явно се правят на ни чули, ни видяли и чакат да отшуми скандала.

Вместо всички да поискат оставката на Тома Белев, с това тяхното мълчаливо съгласие те приемат антисемитската реплика на Белев.

Припомняме, че Тома Белев,  кандидат за общински съветник в София предизвика масово възмущение с коментара си във фейсбук, че „най-евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно“.

Заради репликата му вече има много граждански и политически позиции, че е недопустимо той да участва в местните избори в неделя.

Реакцията на партиите също беше еднозначна – думите на „приородозащитника“ бяха осъдени от ГЕРБ, БСП, ВМРО, СДС.


Анкета

Какво ще стане с втората пенсия?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.