Албена Ситнилска посвети победата си на децата с аутизъм

10-02-2019           

Българската шампионка по таекуондо Албена Ситнилска стъпи за пръв път в клетката на SFC 7 снощи, за да дебютира в двубой по тежкия правилник на кикбокса К-1. Нейна съперничка бе Суад Салимова - представителката на Mike's Gym - най-известния холандски клуб за бойни спортове, в който тренират звезди като Бадр Хари и Стоян Копривленски.

Албена обаче много стриктно спазваше игровия си план, използвайки ръстовото си предимство и държейки опасната азербейджанка на дистанция. Въпреки това битката продължи три рунда и стигна до съдийско решение.

Страхотни емоции и битки на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars
"Най-трудно ми беше това, че не съм в свои води и че е ново за мен. Също така и напрежението от това, да не разочаровам толкова много хора, които ме подкрепят и вярват в мен. Наистина докато не започна битката не знаех какво да очаквам," сподели Албена за MMA.BG.

Благодарение на безупречната си игра и тримата странични съдии дадоха победата на Ситнилска, която стана лице на кампанията "Аз съм различен, аз съм боец!" за набиране на средства за иновативен проект с цел внедряване на адаптирана образователна програма в училище насочена към деца с аутизъм.

"Тази победа е много ценна за мен. Посвещавам я на децатa с аутизъм и на техните майки, които са в една много по-тежка битка! Същевременно ми дава и по голяма самоуверност и стимул занапред, за покоряване на нови върхове. Тук е и момента в който искам да благодаря на г-н Анадолов, че ми даде тази невероятна възможност да участвам на SFC турнирите и че повярва в мен безусловно!"

Безспорно огромен успех за Албена, която вече покори нов връх в кариерата си. Но амбициите й не спират до тук.

"Следващата ми изява ще е европейско първенство по Таекуон-до ITF," сподели състезателката пред MMA.BG. "Една седмица преди галaта беше държавното първенство, на което взех участие и успях да спечеля в моята категория - до 57кг. Tо беше и квалификация за предстоящото европейското през месец април. Тази година е доста натоварена и няма време за отпускане... очаквам и следващото предизвикателство на SFC."

mma.bg


Анкета

Кого предпочитате за кмет на София?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.