7 млрд. лева ще инвестира АПИ за пътищата в Северна България

14-03-2019           

Близо 7 млрд. лева ще бъдат инвестирани в пътищата в Северна България през следващите години. Това съобщи председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски в Русе.

С цялостното завършване на автомагистрала "Хемус", на отсечките Русе-Велико Търново, Видин - Ботевград, обходният път на Габрово и тунелът под Шипка ще се изградят пътни комуникации, които ще ускорят икономическото развитие на Северна България.

Така транспортната връзка между София, Варна, Русе и Видин ще бъде по-бърза и безопасна, заяви шефа на Агенция "Пътна инфраструктура". Засега обаче проектът за магистралата "Русе - Велико Търново" се бави заради съдебни процедури.

Ние сме готови да го започнем веднага след окончателното решение на административния съд от Русе-Бяла и с обхода на Бяла, общо около 75 км.“, заяви Георги Терзийски - председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"

Очаква се в два от участъците Русе-Бяла, където стават много тежки катастрофи и обходът на град Бяла да бъдат инвестирани 670 млн.лв , а отсечката Бяла-Велико Търново да струва половин милион лева.

Пътят Русе- Велико Търново ще се строи успоредно с доизграждането на автомагистрала "Хемус".

Очакванията са трасето между Ябланица и Боаза да приключи предсрочно и да бъде пуснато до началото на есента.


Анкета

Какво да се направи след изтичането на личните данни от НАП?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.