45 български запалянковци са задържани при кървавото меле в Братислава

11-07-2019           

По първоначални данни 45 са задържаните българи след сблъсъци на футболни запалянковци в Братислава. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Малко след 21 часа местно време на 10 юли една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Холандия.

Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Общо задържаните са 80 души, съобщиха още от ведомството.

„Към настоящия момент мога да ви кажа, че е имало задържани 45 български граждани като свидетели. До момента са освободени 30 души. Една част от тях са с леки наранявания. Очакваме до около час да бъдат освободени останалите наши сънародници“, заяви посланикът на България в Словашката Република Йорданка Чобанова.

Тя обърна внимание, че през цялата нощ представител на посолството е бил с тях и им е оказвал помощ и съдействие. 

Както е известно, доста фенове на Левски са отседнали в столицата на Словакия преди гостуването на Ружомберок - на около 260 километра от мястото, където се състоя грандиозното меле. Както вече стана ясно, българите са били 50-ина, заели места в кафенета в центъра на Стария град. На мястото пристигнали oколо 120 привърженици на Краковия и Аякс, които ги атакували. 

"Летяха столове, бутилки, дори и бомбички хвърлиха по нас. Беше страшно, като на бойно поле!" /Блиц


Анкета

Коя е причината за тежките катастрофи у нас?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.