Еколози скочиха на лапачите от Зеления октопод около Христо Иванов и Атанасов заради лъжи и фалшиви новини за строителството върху дюни

16-05-2019           


Еколозите от Национална асоциация "Българско Черноморие" въстанаха срещу лъжите и фалшивите новини на протестърите около пишман правосъдния министър Христо Иванов и генерал Наско (Атанас Атанасов) от т.н. Демократична България, които ги разпространяват, за да правят предизборната си кампания върху грозни манипулации за умишлено унищожаване на природните богатства  от държавата чрез Закона за българското Черноморие.

Това става ясно от отвореното писмо, адресирано до Министерския съвет и българските медии, разпространено от асоциацията.

Еколозите посочват публикация на медията на подсъдимия олигарх със запорирано имущество Иво Прокопиев и водещата от Би Ти Ви Жени Марчева, които разпространяват фалшивата новина, че депутатите предлагат да се строи върху дюни и да поскъпнат глобите за къмпингуване върху тях.

По този повод те заявяват: "Предложените забрани за поставяне на палатки, кемпери и каравани върху дюни и санкционирането на нарушителите с глоби бе оповестено от „природозащитниците” като ограничаване правото на придвижване. Странно как самопровъзгласилите се за „пазители” на дюните и плажовете  се уплашиха от това, че закона ще наказва тези, които замърсяват и увреждат плажовете и дюните".

Еколозите от "Българско Черноморие" уличават лапачите на тлъсти бюджети от Зеления октопот в пълна некомпетентност заради употребата на несъществуващи понятия като "алтернативен туризъм", което означава, че туризъм просто няма.

Измислените поборници срещу корупцията от т.н. "Антикорупционен фонд" пък са уличени от еколозите, че въпреки скъпарските съоръжения и коли, с които разполагат, натискат държавата да им осигури безплатно ползване на имоти за нереграментирано къмпингуване.

"В радио предаване представителка на НПО с име „Антикорупционен фонд” от името на собственици на кемпери и каравани – много скъпо струващи МПС-та (без да ги е питала) си позволи, да иска от държавата безплатно ползване на имоти за нерегламентирано къмпиране. Това при условие, че недостигат средства за пълното удовлетворяване на нуждите на деца в неравностойно положение. Не е приемливо шепа богати българи, да бъдат финансирани от държавния бюджет и от собственици на частни имоти, за безплатното им летуване на „диви места”, се казва в отвореното писмо на Асоциация "Българско Черноморие.

Ето и пълния му текст:

  ДО:      

- Министерски съвет

- Българските медии

Отворено писмо

Уважаеми членове на Министерски съвет,

Уважаеми представители на българските медии,

Нека заедно да спрем разпространението на лъжи от медии!

На 9 май 2019 г. електронната страница „Дневник“ публикува статия с автор Вера Стаевска със заглавие: „Депутати предлагат да се строи върху дюни и да поскъпнат глобите за палатки върху тях”. Лъжата е, че няма предложение от депутати да се строи върху дюни. Статия с лъжливо заглавие  „Депутати предлагат строителство върху дюни“ от същата дата публикува  и електронната страница „Свободна Европа”. Същата лъжа „...предлага се да се строи върху дюни...” беше произнесена и от Жени Марчева,  водеща на предаването „Тази събота и неделя“  по БТВ,  на 12.05.2019 г.

В Народното събрание тече процедура по проект за изменение и допълнение  на  Закон за устройство на Черноморското крайбрежие. Предложението бе внесено от Министерството на туризма. Представени в парламента партии, също внесоха предложения за изменение и допълнение на ЗУЧК. Внесеният законопроект и внесените към него допълнителни предложения от народните представители на НФСБ, ВМРО и ГЕРБ,  структурират промени, които отговарят напълно на европейските стандарти и са част от решаването на глобални и национални проблеми:

1.      Опазват околната среда  на Българското крайбрежие - плажове и крайбрежните води от замърсяването с пластмасови отпадъци.

2.      Опазват природни местообитания от национално значение – дюни.

3.      Създават условия за развитие на екологичен микро семеен бизнес.

4.      Детайлизират се и се прецизират условията и реда за отдаване на плажовете на концесия.

Тези предложени промени, бяха повод на няколко човека дивокъмпингуващи да създадат фалшиви новини:

1.      „Дюните щели да се застрояват”. В нито един от текстовете за изменение на ЗУЧК няма такова предложение. Това твърдение трябва да се класифицира, като чиста проба лъжа.

2.      Предложените забрани за поставяне на палатки, кемпери и каравани върху дюни и санкционирането на нарушителите с глоби бе оповестено от „природозащитниците” като ограничаване правото на придвижване. Странно как самопровъзгласилите се за „пазители” на дюните и плажовете  се уплашиха от това, че закона ще наказва тези, които замърсяват и увреждат плажовете и дюните.

3.      Пропагандирането на „алтернативен туризъм” е самоизключващо се словосъчетание.  Туризъм или има или няма. Видовете туристически дейности са много. Алтернативата на туризъм означава, че туризъм няма.

4.      Отправят се преки призиви за отнемане на частна собственост – национализация!!!

5.      В радио предаване представителка на НПО с име „Антикорупционен фонд” от името на собственици на кемпери и каравани – много скъпо струващи МПС-та (без да ги е питала) си позволи, да иска от държавата безплатно ползване на имоти за нерегламентирано къмпиране. Това при условие, че недостигат средства за пълното удовлетворяване на нуждите на деца в неравностойно положение. Не е приемливо шепа богати българи, да бъдат финансирани от държавния бюджет и от собственици на частни имоти, за безплатното им летуване на „диви места”.

Обръщаме се към журналистите, които разпространяват лъжливи новини с цел предизборна подкрепа за „богоизбрани” от неолибералната формация „Демократична България” да прочетат проекта за закон публикуван на страницата на Народното събрание. Нека не отхвърляме евроатлантическите ценности и да не ориентираме България към една държава от северната част на корейския полуостров.

От Национална асоциация „Българско Черноморие“

Перелик 18.05.2019 г., 15:13 ч.

Фабриката за фалшиви новини около олигарха Иво Прокопиев явно работи с пълна сила! Отвореното писмо на еколозите от Национална асоциация "Българско Черноморие" ясно показва поредната предизборна манипулация на Демократична България

Десо18.05.2019 г., 11:03 ч.

Крайно време беше истинските еколози да се намесят и да обяснят какво е положението в действителност.

Стоян17.05.2019 г., 16:03 ч.

Зеленият октопод ще ни мъчи още години, ако не се вземат спешни мерки.

Ина16.05.2019 г., 16:19 ч.

Зеления октопод вече стигнаха твърде далеч в лъжите и манипулациите си. Но пък и те са наясно, че няма да постигнат нищо на евроизборите, ако не разпространяват лъжи....

16.05.2019 г., 16:10 ч.

Босфор тв продължава да кани лъжесвидетели. Целта на дивакарите е с помощта на босфор тв да заграбят много земи. Ха да видим сега Боко ще се включи ли в играта на тяхна страна

Иван Петков16.05.2019 г., 16:07 ч.

страшно много кинти има тоя зелен октопод. Краде от Европа, краде от хората, краде от бюджета. Офшорната БТВ и Прокофиевските медии също са негови. Пазете се от подлите и лъжливи от "Демократична България"

Лили16.05.2019 г., 15:09 ч.

Тия от зеления октопод освен да лъжат и да мажат и да пускат пипалцата навсякъде друго не правят. Мошеници са си открай време и това си е.

Tanq16.05.2019 г., 14:12 ч.

Голяма партийка си сформираха Иванов и зелените лапачи ли са, смукачи ли са, съвсем да затвърдят идеята, че не заслужават никакво доверие

Анкета

За кого ще гласувате на изборите за кмет на София?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2019 Скандал. Всички права запазени.