Новини

Променят движението по част от пътя София – Калотина до 1 юли

   
Променят движението по част от пътя София – Калотина до 1 юли

Организацията на движение при 32-ри км на път I-8 София – Калотина се променя до 1 юли за изграждането на автомагистрала „Европа" в участъка от Сливница до връзката със Софийския околовръстен път. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Трафикът в отсечка с дължина около 400 метра се ограничава двупосочно и се пренасочва по временно изградено трасе, успоредно на първокласния път.

От 33-ти км до 32-ри км движението на моторните превозни средства ще се осъществява, както и досега – двупосочно, в платното в посока София. Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание, като следват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч, припомнят от АПИ.

До края 2024 г. автомагистрала „Европа" ще бъде напълно завършена, а в рамките на годината ще бъде изграден 15-километровият участък, свързващ София и Сливница, каза преди месец министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков по време на отчета за свършеното от правителството през изминалите девет месеца.


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14