Икономика

Вътев: Няма да допуснем Евролаб на Капитан Андреево

   
Вътев: Няма да допуснем Евролаб на Капитан Андреево

Съдът върна фирмата "Евролаб" в лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево". Ние няма да я допуснем и обжалваме решението на съда.

Това зави министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.

Съмненията за порочни практики, свързани с "Капитан Андреево", върна в дневния ред бившият заместник-министър на земеделието Иван Христанов в интервю за БНР.  Земеделският министър в оставка отговори на поставените от Христанов въпроси:

"Съдът върна фирмата, която извършваше товаро-разтоварната дейност. Ние не я допуснахме. Направихме конкурс - в момента фирмите там са 6. Така е по регламент, така е и по съдебно решение. Ние нямаме друг полезен ход относно товаро-разтоварната дейност. Тези 6 фирми са проучени от ДАНС. В понеделник съдът върна и фирмата в лабораторията - "Евролаб". Ние няма да я допуснем и обжалваме решението на съда. Вече там функционира държавната лаборатория и друга лаборатория там, освен държавната, няма да се върне. Би било много полезно за държавата и икономически, и практически, ако тази лаборатория при определени условия, която е ползвала фирмата, остане в полза на държавата".

Кой и как контролира достъпа на стоки на граничния пункт "Капитан Андреево" и ясно ли е в какви фирми инвестира милиони държавата, възлагайки им важни дейности?


Анкета

Зависи ли как ще гласувате от предизборната кампания на кандидатите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14