Граждани на бунт в Шумен срещу завод за боклук

16-01-2020           

Гражданска инициатива против изграждането на инсталация за преработка на боклук учредиха тази вечер жителите на шуменския квартал Дивдядово. Те се притесняват от липсата на яснота около намерението на немски инвеститори да издигнат завод в квартала и противоречивата информация, която достига до тях.

„Притеснени сме, защото става въпрос за здравето ни. Събрахме се, защото част от хората не са добре запознати, нашата цел е да ги информираме.

Ще се обърнем към различни институции, ще стигнем и до Европейския парламент. Няма сигурност и не вярваме на контролните органи“. Това каза за Радио Шумен Йордан Йорданов, който единодушщно беше избран за председател на гражданската инициатива. След като инициативата бъде регистрирана по съответния ред, в общинския съвет ще бъде внесена подписка, и жителите на Дивдядово ще очакват общинските съветници да се произнесат.

„Ако съветниците разрешат строителството на завода ще инициираме референдум“, категоричен е Йордан Йорданов. На срещата в Дивдядово присъстваха и общинските съветници Веселин Пенчев и Добромир Драев.


Анкета

Притеснявате ли се от китайския коронавирус?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.