Банско привлече хиляди деца и семейства за Световния ден на снега

19-01-2020           

Най-големият български зимен курорт Банско привлече хиляди деца и семейства днес за  Световния ден на снега отбелезват днес в зимния ни курорт Банско. Празникът започна в 10 часа на Бъндеришка поляна с официалното откриване от кмета на града Иван Кадев. На събитието присъстваха още зам-кметът Стойчо Баненски и общинските съветници Димитър Русков, Александър Весков и Георги Главчев.
Днес имаше слалом за децата, които могат да карат ски. За тези, които не могат, имаше други забавления – пързаляне с т.нар. туби, дърпане с въже. Освен това имаше  надуваем замък, топли напитки, музика и лакомства за гостите на Бъндеришка поляна над Банско в Световния ден на снега. Цената на лифт картата за деца на възраст до 12 години беше 1 лев.
Празникът събира любителите на планината, снега и зимните спортове в целия свят, а най-добрият планински курорт в България - Банско се включи в него с много забавления за цялото семейство.
На 24, 25 и 26 януари 2020 г. започва Световната купа за жени в Банско. Днес ски зоната беше посетена и инспектирана от Жан Филип Вече е, директор на скоростните дисциплини при жените към FIS. Той остана очарован от перфектната подготовка на престижното събитие в Банско.

 

 

 


Анкета

Притеснявате ли се от китайския коронавирус?


       Виж резултатите

Copyright 2014-2020 Скандал. Всички права запазени.